DECO,  KIDS

Viirillä väriä

IMG_7597 2

Ai että askartelu voi joskus olla todella rentouttavaa puuhaa! Itselleni sopii ainakin sellaiset nopeasti ja näppärästi valmistuvat työt.

Lastenhuone on uskoakseni aika monelle sellainen aivan täydellinen sisustusinspiraatioiden hakukohde. Lastenhuonetta sisustaessa vain mielikuvitus on rajana. ”Vaarallista” toki on se, että nykyään lapsille löytyy niin paljon ihania sisustustuotteita, että pitää välillä hillitä itsensä, ettei lähde ihan lapasesta tuo huoneiden laittaminen. Onneksi koristeita ja kalusteita voi tehdä myös itse ja joidenkin yksinkertaisten koristeiden teko käy todella nopeasti ja tulee myös halvaksi.

Kaipasin meidän lasten huoneisiin seinille hieman lisää väriä. En jaksanut alkaa maalaamaan tai tapetoimaan seiniä ja taulujakin alkoi olla jo liiaksi. Siispä hain jotain eri muotoa tai mallia, jotain mikä koristaa seinää leveyssuunnassa sänkyjen yläpuolella. Vaihtoehtoina oli valosarjat, mutta mietin niinden turvallisuutta pienten lasten sänkyjen lähellä. Niinpä päädyin viireihin. Muistin, että meillä oli jemmassa paljon eri värisiä kartonkeja. Ja siitähän sen ajatus sitten lähti.

Viirin teko on super helppoa! Tarvitset vain eri värisiä kartonkeja, neulan ja siimaa. Kartonkien koolla ei ole väliä, sillä niitä voi leikata mieleiseensä muotoon. Suosittelen tosin, että käytät hieman paksumpaa paperia, sillä lasten huoneessa mikä tahansa voi ottaa osumaa.

Tarvitset:

2-4 eriväristä kartonkia 

neulan

siimaa

Tee näin:

  • Mittaa ja piirrä kartonkiin tasakylkisiä kolmioita. Kunkin kolmion kanta n. 10cm ja kyljet n. 15cm
  • Leikkaa ja asettele eri väriset kolmiot haluamaasi järjestykseen jonoon
  • Ompele kolmiot ketjuksi siten, että siima kulkee aina kunkin kolmion kantakulmien läpi

Solmi siiman molempiin päihin lenkit, joista voit sitten laittaa viirin roikkumaan (esim. verhotankoon, hyllyn eteen, naulakiinnityksellä seinään).

Ihania viirintekohetkiä!

viiri6

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI