DECO

Kuivakukat koristavat läpi vuoden

Follow my blog with Bloglovin

Kuivakukat olivat hetken aikaa out. Ainakin muistan, että lapsuusvuosinani mummolassa oli paljon kuivakukkia ja ne olivat kyllä ollet siellä pitkään. Näin aikuisiällä, ainakin vielä muutama vuosi sitten, kuivattuja kukkakimppuja on saattanut nähdä siellä täällä, mutta aika harvakseltaan ihmisten kodeissa. Nyt muoti on kuitenkin taas alkanut toistaa itseään. Kuivakukkia näkyy taas paljon niin liikkeiden hyllyissä kuin ravintoloissa ja kodeissakin.

kukat1

Oma innostukseni kuivakukkiin alkoi vasta tänä vuonna. Ruusut, harsokukat, eukalyptuksen oksat ja erilaiset heinät ja viljat peltojen laidoissa ovat jostain syystä tänä vuonna näyttäneet erityisen kauniilta ja pistäneet silmään. Parit ruusut ovat ehtineet tässä kesän aikana kuivahtaa maljakkoon, vaalean ruskeita ja beigen värisiä heiniä on voinut kerätä vielä elo-syyskuun vaihteessa ja harsokukkia ja eukalyptuspuun oksia on ollut kaupoissa myynnissä tänä keväänä ja kesänä mielestäni enemmän kuin aiempina vuosina.

Näillä luonnon säästämillä ihmeillä on helppo sisustaa ja koristaa oikeastaan mitä tahansa huonetta. Ne sopivat kylpyhuoneeseen, yöpöydälle, keittiön kaapin päälle tai vaikka takan reunalle. Ja mikä parasta, niitä saa itse poimia luonnosta – ja vieläpä ilmaiseksi!

Kaupasta ostettuna saa kuivatettua kauniisti mm. eukalyptuksen oksat, ruusut, harsokukat sekä pellavan ja puuvillan oksat. Myös paljon erilaisia heiniä myydään tällä hetkellä. Itse tykkään kuitenkin valita ja poimia itse sisustusheinäni lähipelloilta.

kukat5
kukat3

Toin kylpyhuoneeseemme hieman lämpöä ja kodikkuutta kuivatetuilla harsokukilla ja heinillä. Makuuhuoneen vanhan liinavaatekaapin päälle sopii puolestaan kuivatut vaaleanpunaiset ruusut. Löydät blogikirjoituksen kylpyhuoneremontistamme täältä. Nyt siis luontoon ja koti kauniiksi!

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI