HOME

Perus IKEA ihanammaksi

Bestå-sarja on yksi Ikean tämän hetken suosituimmista kalustesarjoista. Sen suosion suuruuden täytyy osittain johtua siitä, että sarjan tuotteita voi yhdistellä ja muunnella todella monenlaiseksi ja näköiseksi, aivan oman mielensä mukaan. Ideoita ja malleja erilaisista Bestå-yhdistelmistä on lukemattomia.

Kuva ikea.com

Meillä oli ennen massiivipuinen ja myös todella massiivinen tv-taso. Se oli todella hyvä ja kesti usean vuoden vauhdikasta lapsiperhe-elämää, mutta se vei mielestäni liikaa tilaa ei-niin-suuresta olohuoneestamme. Etsin moderneja tv-tasoja pitkään ja hartaasti. Vaihtoehtoja oli paljon ja niistä monet olivat myös hyviä. En kuitenkaan halunnut tässä elämän vaiheessa maksaa lähes tonnia tv-tasosta, sillä pienten ihmisten kohtelu sitä kohtaan tuskin olisi kovin lempeää.

Olen aina pitänyt Ikean ratkaisuista ja laajasta tuotevalikoimasta lähes kaikkiin mahdollisiin sisustus- ja säilytystarkoituksiin. Tein hieman taustatyötä ja löysin paljon erilaisia tunattuja Bestå-kokonaisuuksia netistä. Ikean sivuilta bongasin sitten melko tuoreen tuotteen – kakin vihreät Bestå-sarjan ovet. Aivan ihanat! Sarjaan tarkoitettu jalka- ja jalustavalikoima ei kuitenkaan ollut mieleinen, joten aloin etsiä kalustejalkoja muualta. Ne osoittautuivat todella kalliiksi ja useimmat oli melko matalia, tarkoitettu lähinnä sänkyihin tai sohviin, tai sitten liian korkeita – pöydän jalkoja.

Kävin eräänä päivänä taas kiertelemässä sisustusliikkeitä ja yhdestä liikkeestä löysin metallisen kukkalaatikon, jossa oli puiset jalat. Hakusessa kun tosiaan oli ne Bestå-kaappiin sopivat jalat, minulla oli mukanani taskussa jo ostamani Bestå-kaapin matala ruuvattava pehmustekiekko tai jalka (mikähän tämä on oikealta nimeltään?). Bad ass kun olin, ruuvasin sisustusliikkeessä kukkalaatikon yhden jalan irti ja sovitin siihen tätä Bestån jaluskiekkoa – se sopi täydellisesti! Ostin siis kukkalaatikon ja sain sitä myöten täydelliset jalat Beståni pimppausta varten!

4Livingin kukkalaatikoita saa ainakin Jumbon Tammerista, Kärkkäiseltä ja Veke.fi:stä
nobs

Jalat antoivat jo täysin eri ilmeen Bestålleni, mutta se näytti ehkä edelleen vähän liian tyypilliseltä Ikean kalusteelta. Tarvitsin vetimet! Vetimillä tosiaan voi myös vaikuttaa kalusteiden tunnelmaan suuresti ja niillä voi saada aikaan ihan eri tyylin. Bestå-kaapissa ei ollut valmiiksi porattuja reikiä vetimille, joten porasin rieät ja löysin Ikeasta kauniit ja yksinkertaiset kultaiset nuppivetimet, jotka sopivat ihanasta kakin vihreän värin kanssa.

Ostamani Bestå-runko oli tavallinen kaapin runko, ei tv-taso. Näin ollen rungossa ei ollut valmiiksi reikää tv:n ynnä muiden laitteiden johdoille. Porasin kaapin takaseinään reiän reikäsahalla (ø 6cm) ja sain sieltä kätevästi pujotettua kaikki johdot läpi, jotta ne eivät jääneet lojumaan tv:n taakse tason päälle.

Ennen kuin jalat ja vetimet olivat paikallaan, olin jo palauttamassa koko kaappia. Se näytti liian laatikkomaiselta ja todella ”Ikealta”. Ei Ikean näköisissä tuotteissa toki mitään vikaa ole, mutta itse tykkään kalusteista, joita ei löydy ihan joka kodista. Mutta tosiaan, kuten yllä jo totesinkin, kalustejalat ja vetimet tekevät ihmeitä. Koko pikku projektin jälkeen olinkin sitten todella iloinen lopputuloksesta. Nyt onkin jo seuraava Bestån (tai ehkä Ivar-kaapin) pimppausprojekti suunnitteilla.

Jos sinä olet pohtinut vastaavaa, niin annan mielelläni vinkkejä ja ideoita! Otan uusia ideoita myös ilolla vastaan! Jutun lopussa vielä lista tarvitsemistasi osista.

bestå3

Tarvitset:

Bestå-rungon (useita eri väri- ja mallivaihtoehtoja)

Bestå-ovet (useita eri väri- ja mallivaihtoehtoja)

Vetimet

Kalustejalat

Huom. Muista tarkistaa, että ruuvijalat sopivat Bestå-rungon valmiisiin reikiin

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI