DECO,  DECOR,  HOME

Kierrekynttilät ja kynttilänjalat

Kynttilät, kuusenoksat, konvehtirasiat, korttien koristelu, glögin maistelu, mistelinlehdet ja uudet piparkakkumuotit. En kai ole ainut, jolla on jo joulumieli päällä aivan totaalisesti? Joululahjalistat on tehty ajat sitten ja lähes puolet lahjoistakin on jo hankittu. Kynttilöitä on tunattu joulua varten ja joulukattaus ruokineen on mietitty lähes valmiiksi. Jouluvalot laitetaan tällä viikolla. Johan se on jo aikakin. Mitä vielä? Puhutaan niistä jouluhulluista ja kyllä, taidan itsekin kuulua heihin.

Olen nähnyt somessa nyt useaan otteeseen aivan mielettömän kauniita versioita itsetehdyistä, tai ennemminkin itse muokatuista, kierrekynttilöistä. Törmäsin sitten muutama päivä takaperin sattumalta myös MeNaiset-lehden artikkeliin, jossa oli helppo diy-ohje näiden trendikynttilöiden muotoilemiseen. Kokeilin tätä ohjetta itsekin ja se todella toimi. Tässä alla on nyt MeNaisten ohje ja lisäksi muutama oma vinkkini, jonka otan ensi kerralla kyllä huomioon.

IMG_9653 3
IMG_9656 3

Tarvitset:

Kynttilöitä

Kuumaa vettä

Kaulimen

Tee näin:

  1. Upota kynttilät 10–15 minuutiksi kuumaan veteen pehmenemään. Älä kuitenkaan käytä kiehuvaa vettä, jotteivat kynttilät ala sulaa.

  2. Kauli kynttilöitä molemmin puolin keskiosasta.

  3. Pyöritä kynttilöitä kummastakin päästä eri suuntiin.

  4. Laita kynttilät lopuksi kylmään veteen jähmettymään.

  5. Valmista!

 
Vinkkiviitoset: 
 
  • Kynttilöiden onnistumisen kannalta on tosiaan tärkeää, että vesi on kuumaa. Kuumin mahdollinen hanavesi ei välttämättä riitä, joten sekoita sen sekaan vielä kiehuvaa vettä (noin 1 / 1 suhteessa)
  • Kokeile sormen päillä, että kynttilä on pehmeä – sen pitäisi antaa periksi kun puristat sitä sormenpäillä. Kauli sitten keskikohdat mahdollisimman pian kun olet nostanut ne kuumasta vedestä
  • Pyöritä kynttilän päitä varovasti. Ehkä saattaa riippua kynttilän laadusta ja rakenteesta, mutta esim. omalla kohdallani ensimmäinen kynttilä alkoi hieman halkeilla kun pyöritin sitä. Saattaa myös olla, että kynttilä ei ollut tarpeeksi pehmeä. Annoinkin toisen kynttilän olla kuumemmassa vedessä ja pidempään, ja se tuntuikin onnistuvan hieman paremmin.
  • Ennen kuin lasket kynttilöiden päälle kylmää vettä, katso, että ne ovat suorassa. Pyöritetty kynttilä saattaa olla hieman käyrä, etkä ehkä huomaakkaan sitä
havukynttilänjalat

Nätit kynttilänjalat saa tehtyä näppärästi tyhjistä, kirkkaista, kauniin muotoisista lasipulloista. Lasipullo pitää vain täyttää vedellä ja veteen voi laittaa esimerkiksi kuusenoksan päitä tai jonkin muun havupensaan tai -puun pieniä oksia. Nämä ne todella ovat jo jouluisat koristeet, mutta eihän tässä enää olekaan kuin vajaat pari kuukautta jouluun. Ihanaa!

kierrekynttilät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI