DECO

Kranssi oman pihan oksista

Nyt on kranssin teko tehty simppeliksi! Travitset käytännössä vain sinulle mieleisiä oksia tai varpuja, siimaa ja paistinpannun. KYLLÄ, luit oikein – paistinpannun! Tässä kirjotuksessa on (väitän) maailman helpoin ohje ovikranssin tekoon.

heinää ja oksia
kranssi1

Itse napsin käyttämäni oksan päät oman pihan (jonkin tyyppisen Hunajamarjapensaan) oksista, mutta käytännössä vaihtoehtoja on rajattomasti. Kannattaa tosin ehkä harkita sellaisen oksan käyttöä, joka kuihtuessaan ei muuta muotoaan liian radikaalisti. Tällöin kranssi kestää pidempään ja se on kuivanakin hyvän näköinen. Eukalyptuksen oksista esimerkiksi saa todella upeita kransseja!

Tee näin:

  • Asettele oksat saman suuntaisesti pyöreän muotin sisäreunoille. Oksia kannattaa asetella paksusti. 
  • Nosta sitten oksakranssia yhdestä reunasta varovasti ja etene siten, että pyörität siimaa oksien ympäri niin, että siima tukee kaikkia oksia. Siimaa saattaa tarvita jopa parin metrin verran. Solmi siima lopuksi hyvin.
  • Jos kranssi näyttää joistain kohdista epätasaiselta, voit vielä lopussa pujotella oksia solmitun kranssin oksien ja siiman väliin. Kranssi saa näin myös mukavasti lisää tuuheutta ja muotoa.

Jouluna voit tehdä kranssin esimerkiksi kuusen tai mistelinoksista. Eipä siis muuta kuin ihania kranssintekohetkiä!

IMG_7973

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI