HOME,  KIDS

Pikku hylly puuhelmillä

No nyt on suloista ja helppoa nikkaroitavaa pikkuisille! Todella helppotekoinen ja simppeli riippuhylly lastenhuoneeseen syntyy nopeasti ja vähällä vaivalla.

Lasten huonetta on niin ihana sisustaa ja sinne keksisi vaikka mitä ihanaa! Parasta on kuitenkin, kun lapsille saa itse luoda jotakin täysin ainutlaatuista ja erilaista. Ja kaikkea ei todellakaan tarvitse tehdä vaikeimman kautta. On niin helppoja pieniä kalusteita ja koristeita, joiden teko onnistuu keneltä tahansa. Tässä blogijutussa on helppo ohje lasten riippuhyllyn tekoon.

PNOukGZTR6qJPSXcOybOQQ_thumb_43e7

Tarvitset:

40 cm puulautaa

Juuttinarua

10 puuhelmeä

Maalia mikäli haluat maalata helmiä

Tee näin:

  • Sahaa ja hio sileäksi sopivan kokoinen laudan pätkä
  • Jos haluat väriä puuhelmiisi, maalaa helmet hyvissä ajoin ja anna kuivua kunnolla
  • Poraa laudan pätkän jokaiseen kulmaan pieni n. 3mm reikä
  • Pujota yksi juuttinarun pätkä (n. 60cm) ensin laudan toisen etummaisen reiän läpi alakautta (älä vielä leikkaa narua kerästä). Pujota sitten naruun 6 puuhelmeä: vihreä, vaalea, vihreä, vihreä, vaalea, vihreä (nämä jäävät laudan yläpuolelle).
  • Pujota narun pää nyt laudan toisesta etummaisesta reiästä läpi yläkautta ja pujota naruun laudan alapuolelle vihreä puuhelmi. Tee muutama solmu helmen alle narun päähän, ja varmista, ettei naru liu’u takaisin helmen läpi.
  • Nosta laudan yläpuolella olevaa narua ja mittaa miten ylös haluat narun ylettyvän, kun ripustat sen
  • Leikkaa sitten ensimmäiseksi pujetetun puolen naru kerästä, mutta jätä varaa vihreälle helmelle ja solmulle, kuten toisessa päässä.
  • Toista sama hyllyn takanarulle. Voit valita sinne saman tai eri helmien määrän ja järjestyksen. Muista mitata naru vielä saman mittaiseksi kuin etummainen naru, ennen kuin leikkaat ja solmit sen pään
puuhelmi

Hyllyn koristelua, värejä, kokoa ja tyyliä voi muunnella ihan oman maun mukaan ja todella helposti. Eri väriset ja kokoiset puuhelmet tai pidempi lauta, erilainen naru tai ripustustanko hyllyn alapuolelle. Malleja ja tyylejä on rajattomasti.

Puunvärisiä, melko suuria helmiä löytyy esimerkiksi Sinellistä ja Suomalaisesta kirjakaupasta. Ihania kalkkimaaleja saa rakennustarvikeliikkeistä, mutta akryylimaalitkin taitavat tarttua puuhelmiin. Akryylimaali on halvempaa ja värivaihtoehtoja löytyy niistä enemmän kuin kalkkimaaleista.

Ihania väkerryshetkiä!

Helmillä koristeltu riippuhylly

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI