DECO,  HOME

Itse tehty joulu sen olla pitää

Viisi yötä jouluun! Sitä lapsena piti tiukkaa kirjaa (eli joulukalenterin luukkulaskuria) siitä kuinka pian se pukki tulee. Mutta myönnettäköön, kyllä sitä aikuisiälläkin se jouluinto puskee läpi enenevissä määrin kun päivät vähenevät ennen kuin aatto vihdoin koittaa. Pienille odottavan aika on tietysti paljon pidempi kuin aikuisille. Meillä, ainakin monilla, sitä kun tuppaa olemaan muutama asia hoidettavana siinä juuri joulun alla. Jotkut tietysti eivät ota ressiä joulusta eivätkä ole siitä sen koommin innoissaankaan. Ja jotkut vain omaavat sen jalon taidon hoitaa asiat ilman paineita. Omalla kohdallani kyllä väitän, että tämä jouluhikoilu vaan pahenee vuosi vuodelta. Apua! Silti nautin siitä.

Oli miten oli, se mitä tässä on vuosien saatossa nähnyt, kuullut, tuntenut ja elänyt on se, että joulu on jokaiselle eri näköinen, tuntuinen ja oloinen. Ei jouluintoa voi väkisin muihin kylvää eikä sitä voi kylvää poiskaan yli-innokkaista jouluilijoista. Joten valmistelkaamme, laittakaamme, odottakaamme ja viettäkäämme joulua juuri sillä omalla tavalla ja tyylillä, joka tuntuu parhaalta. 

Tämä vuosi on ollut ensimmäinen, kun olen halunnut ja jaksanut tehdä paljon koristeita, lahjoja ja kortteja jouluksi itse sekä lasten kanssa. Lapsiarki noin yleisesti on toki verottanut tunteja jokaisesta vuorokaudesta paljon, joten kaikki pikku projektit on tehty tehokkaasti ja tietysti helpoimman kautta, heh. Ihailen kyllä kaikkia heitä, jotka jaksavat laittaa tunteja ja päiviä kauniisiin töihinsä tai lahjoihinsa, mutta itse olen se kärsimätön ja hektinen ”muutamassa minuutissa valmis” – töiden tekijä. Jos samaistut tähän tai muuten ei ole aikaa tai energiaa tehdä kovinkaan aikaa vieviä lahjoja tai koristeita, niin tässä muutama helppo ja nopea idea sinullekin, jos jotain itse tehtyä tähän jouluun kuitenkin haluat tuoda. 

joulukeksit

Naapureille porokortit & kookoskeksit ja mini-piparkakut pussukoissa:

Nämä porokortit tehtiin lasten kanssa pari viikkoa sitten ja ne tulivat todella nopeasti, etenkin kun meillä oli tehokas tuotantoketju järjestettynä korttien painamista varten. Ohjeet korttien tekoon löydät tämän linkin takaa: Hauskat porokortit.

Keksit tehtiin ja paistettiin tänään. Piparit tehtiin tehokkaasti valmistaikinasta, mutta kookoskeksit tehtiin itse 10 minuutissa ja tuli muuten taas niin hyviä! Kookoskekseille löydät superhelpon reseptin täältä: 10 minuutin kookoskeksit.

Ostettiin nämä jouluiset lahjapussukat Tiger of swedenistä, kirjotettiin pakettikortteihin pussien sisältö ja sidottiin kortit pusseihin kiinni. Ja sitten tonttuiltiin naapurustossa ovelta ovelle ja postiluukulta postiluukulle.

pyyheripustin
pyyheripustin paketissa
kattila

Puuhelmistä pyyheripustimia, pannunalusia ja kuusenkoristeita:

Puuhelmillä ollaan ehditty askarrella tässä jo useampi kuukausi. Joululahjaurakkakin on tuntunut kevyemmältä, kun lahjoja on puolivahingossa tehty hyvissä ajoin jo vähän varastoonkin.

Kaikkiin näihin puuhelmistä tehtyihin koristeisiin ja esineisiin toimii sama, helppo kaava. Ohjeen löydät täältä: Ihan helmi pannunalunen. Vaikka alkuperäisissä tekemissämme pannunalusissa ei ollut ripustuslenkkejä, saa ne näppärästi niin pyyheripustimiin, kuusenkoristeisiin kuin pannunalusiinkin, pujoittamalla rautalangan pää läpi käytettävästä esim. kankaasta tai nahkaremmistä, ennen rautalangan päiden kiinnittämistä yhteen.

 

helmikoristeet
gifts

Paketointihommia:

Tänä vuonna on näkynyt paljon neutraaliutta paketoinnissa. Valkoista, mustaa, harmaata ja beigeä, sekä lisäksi ihania luonnonmateriaaleja, kuten oksia, käpyjä tai havuja. Ihan mielettömiä paketointeja on syntynyt myös lahjapaperia ”poimuttamalla” ja eritavoin taittelemalla. 

Omaan DIY-paketointiini tänä vuonna kuului vain pakettikorttien teko taikataikinasta (ohje: pakettikortit taikataikinasta) ja muovailumassasta, sekä lahjapussien taittelu. Pussin taitteluun ohje löytyy tästä alla olevasta kuvakarusellista:

Paketointihommat jatkuvat vielä varmasti joka päivä ainakin hetken, ennen aattoa, eli niistä kenties vielä lisäilen tänne kun uusia ideoita tai paketointiniksejä syntyy. Myös muita joulujuttuja ehkä ehdin vielä blogiin lisäilemään ja tosiaan lupaan, että tulevat nekin olemaan helppoja ja nopeita kokkailuita, leipomuksia, askarteluja ja töitä.

Siihen asti toivon sinullekin erittäin stressitöintä joulunodotusta. Pidäthän sinäkin sormet ristissä, että saataisiin valkoinen joulu?

P.s. Alla vielä muitakin jouluaiheisia ohje- ja reseptilinkkejä.

presents wrapping

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI