DECO

Verhorengastaikoja

Olen nähnyt tässä viime kuukausina netissä ja eritoten Pinterestissä hauskoja ja myös kauniita koristeita ja käyttöesineitä, joissa on hyödynnetty vanhoja puisia verhorenkaita. Meidän nurkissa niitä on pyörinyt jo iät ja ajat, enkä ole niitä (jostain tuntemattomasta syystä) raaskinut heittää pois. Huushollissamme ei myöskään ole verhoja, joiden ripustamiseen niitä olisin käyttänyt. Onneksi tämäkin ongelma on nyt ratkennut tässä viime päivinä, kun aloin askartelemaan ylimääräisistä venrhorenkaistamme joitakin oikeasti hyödyllisiä, ja ainakin omasta mielestä myös nättejä, esineitä: hammasharjatelineen ja munakuppeja. Näistä voisi myös olla ideaa Isänpäivä- tai joululahjoiksi?

hammasharjateline

Verhorengasaskartelussa on parasta se, että vanhat tavarat ja materiaalit voi kätevästi hyödyntää ja taikoa niistä jotain ihan uutta. Ja tietysti vaikkapa hammasharjojen sijaan telinettä voi käyttää tiskiharjaa varten tai maljakkona – oikeastaan minä tahansa.

verhorenkaista askartelua

Tarvitset:

Verhorenkaita (sisä-∅ n. 40mm)

Puuliimaa

Tyhjän saippuakuplapurkin

saippuakuplapullo

Tee näin:

  • Hammasharjatelinettä varten tyhjennä ja huuhtele vanha saippuakuplapurkki
  • Jos tarvis, sahaa purkin yläosasta sen verran pois, että purkki ei näy kun pujotat sen ympärille tarvitsemasi määrän verhorenkaita
  • Pujota renkaat purkin ympärille yksi kerrallaan, laittaen joka väliin hieman puuliimaa. Katso, ettei liima tule liikaa, jotta se ei pursua renkaiden välistä
  • Saippuakuplapurkin pohja on melko tarkalleen halkaisijaltaan samankokoinen kuin puisen verhorenkaan sisärengas. Laita lopuksi liimaa alimman puurenkaan ja kuplapurkin pohjan saumaan, jotta purkki pysyy paikoillaan
  • Anna kuivua kunnolla ennen käyttöä
  • Munakuppien tekoon riittää, että liimaat kaksi verhorengasta päälleikkäin
tiskiharjateline

Verhorenkaista tosiaan askartelet helposti oikeastaan mitä vain mieleen tulee ja nämä hommat soveltuvat hyvin myös lapsille. Liimalla pääsee jo pitkälle, mutta kauniita koristeita on tehty myös sitomalla renkaita yhteen. Olen törmännyt esimerkiksi kauniisiin peileihin, pannunalusiin, makrametöihin ja vaateripustimiin, mutta näissäkin taas vain mielikuvitus on rajana. Ehkä innostun ja jaan niitä vähän vaativampia töitä hieman myöhemmin. Mutta nyt ei muuta kun hauskoja verhorengashetkiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI