DECO,  HOME

Kynttilänjalat Skandinaaviseen tyyliin

Skandinaavinen – yksinkertainen, suoralinjainen ja puhdas – tyyli on aina ollut omaan mieleeni. Pidän siitä, että se on ajatonta ja sopii erilaisiin ja eri tyyleillä sisustettuihin koteihin. Itse ainakin olen pannut myös merkille sen, kuinka Skandinaavisessa tyllissä pidetään luonto lähellä, suositaan puuta materiaalina ja käytetään värejä hillitysti, mutta kauniisti.

 

puiset kynttilänjalat

Puutyöt ja puuesineiden askartelu on rauhoittavaa ja rentouttavaa. On ihanaa sahata , porata tai höylätä puuta ja tuntea tuoreen puun tuoksu nenässä. Ihan parasta! On myös ihanaa voida luoda omaan kotiin jotain ihan itse, mutta mieluiten myös vähällä vaivalla ja lyhyessä ajassa.

Nämä yksinkertaiset puiset kynttilänjalat tein noin puolessa tunnissa. Jätin ne toistaiseksi käsittelemättä, sillä raaka puu on mielestäni kaunista ja sille voi siten myöhemmin antaa uuden ilmeen halutessaan. Suosittelen kokeilemaan tällaisten kynttilänjalkojen tekoa!

Tarvitset:

Pyörölistaa ( ∅ 4,5 cm)

Suuren ( ∅ min. 1,3 cm) poranterän

Pyörölista Bauhaus
Kuva: bauhaus.fi

Tee näin:

  • Sahaa pyörölistasta mielesi mukaan kaksi eri pituista pätkää (mallissa 15cm ja 25 cm)
  • Poraa kumpaankin pyörölistaan yhteen päähän kruunukynttilän mentävä reikä (väh. 2 cm syvä). Jos poranterä on hieman liian pieni, voit varovasti käännellä / pyörittää sitä reikää poratessasi ja näin suurentaa reiän kokoa
  • Hio pätkien päät sileiksi

Voit laittaa kynttilän pohjaan pienen palan foliota suojaamaan kynttilänjalan reikää ja puuta. Tai voit ostaa askarteluliikkeistä metallisia kruunukynttilänpidikkeitä ja laittaa ne reikään. Eri värisillä maaleilla voit taiteilla kynttilänjaloista itsesi näköiset. 

Lämpimiä syysiltoja ja nautinnollisia puutyöhetkiä. Kynttilänjalat taitavatkin tässä joulun alla olla melko ajankohtaiset askarreltavat. 

kynttilät

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI