DECOR

Kesäiset kukkakynttilät

IMG-7330

Melkein neljä kuukautta. A-p-u-a! Siis NELJÄ kuukautta edellisestä blogipostauksestani. Huh… hyviä selityksiä tuskin löytyy, mutta yritetään vaikka: ruuhavuosiarkea, äitiyslomalta töihin paluuta, työpaikan vaihtoa ja ja ja… Eli siis aikaa on vierähtänyt aivan liikaa, enkä ole päässyt näiden yleensä niin säännöllisten DIY-projektieni pariin ollenkaan. Paitsi tällä viikolla viimein! Ja koska kesä, kukat, kesäyöt ja kynttilät, innostuin jostain hyvinkin simppelistä, mikä itse asiassa muistui mieleeni omasta lapsuudestani: kukilla koristelluista kynttilöistä.

Siis kuinka yksinkertaisia, mutta niin kauniita. Myös helppoja ja nopeita toteuttaa ja vieläpä ihania lahjoja. Ja kynttilät, ainakin omasta mielestäni, sopivat ihan jokaiseen vuodenaikaan. Näin ”aikuisiällä” ehkä parhaita kesäiltoja ovat ne pitkät, viininmakuiset, kynttiläntuoksuiset, valoistat, raikkaat ja lähesten seurassa vietetyt. Ja kesäiltojen tunnelmaahan ei helposti voi pilata… korkeintaan stailata itse tehdyillä koristeilla, hah 🙂

Pidemmittä puheitta, vaikka istunkin ihan rauhassa terassillamme, lintujen laulua kuunnellen ja pitkästä aikaa blogini parissa, eiköhän mennä suoraan asiaan, eli siihen miten näiden kesäkukkakynttilöiden parissa väkersin:

IMG-7299
IMG-7241

Tarvitset:

Kynttilöitä

Luonnonkukkia

Leivinpaperia

Teräksisen lusikan

IMG-7301

Tee näin:

  • Poimi pieniä kukkia ja leikkaa niistä pisimmät varret pois (tai miten haluatkin varsia käyttää) 
  • Aseta kukat puoliksi taitellun leivinpaperiarkin väliin ja laita leivinpaperi kukkien kera suuren kirjan väliin
  • Laita kirjan päälle esim. muita kirjoja painoksi ja anna kukkien painautua ainakin muutaman tunnin ajan
  • Sytytä yksi kynttilä tai tuikku valmiiksi
  • Ota kynttilä, jonka haluat koristella ja asettele sen päälle yksi painautunut kukka
  • Kuumenna lusikkaa noin muutaman sentin päästä tuikun liekistä (älä päästä liian lähelle ettei kynttilä mustu)
  • Kun olet kuumentanut lusikkaa hetken (n. 10-20 sek) paina sillä varovasti kukkaa terälehti kerrallaan kynttilään – kynttilä sulaa hieman ja näin kukka tarttuu siihen
  • Toista sama seuraavien kukkkuen kohdalla, mutta katso, että edelliset kukat ovat kiinnittyneet hyvin ja steariini kovettunut
Processed with MOLDIV

Näihin muutamiin kynttilöihin, joista nyt innostuin käytin mm. koiranputkea, syreenin kukkia (violetteja ja valkoisia), oreganon kukkaa sekä leinikkiä. Tai siis ainkain omasta mielestäni 🙂 Kukka- ja kasvitietämykseni on säääälittävä, mutta tässähän sitä oppii niistäkin lisää, eli tuplahyöty! Mutta siis oikeastaan mikä tahansa helposti litistyvä kukka sopii kynttilöiden koristeluun. Myös lehtiä voi käyttää ja niitä meinasinkin itse kokeilla seuraavaksi.

I-h-a-n-a-a alkanutta kesää juurikin sinulle. Ja kiitos, että olet löytänyt blogiini pitkän pitämäni tauon jälkeen. Pian lisää… puutöitä nimittän 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI