DECOR

Hauskat porokortit

Joulukortit! Maailman sydäntä lämmittävin asia joulun alla. Niitä on sekä ihana lähettää että ihana saada. Tilasin tänä vuonna 70 (melkein itsetehtyä) joulukorttia, joissa on, mitäs muutakaan, kuin kuvia meidän katraasta. Nykyisin tämä kaikki on tehty niin helpoksi: ota muutama onnistunut tai epäonnistunut kuva (lapsistasi, lemmikistäsi, itsestäsi, mummostasi, kenestä tai mistä vaan), lataa sivustolle mistä tilaat kortit, pari kertaa click click ja todennäköisesti kortit kirjekuorineen ovatkin parin päivän sisällä jo kotiovellasi. Tsadaa! Nämä tilatut kuvakortit ovat aivan ihania, ajatuksella tehtyjä ja personoituja, mutta joillekin on silti ihana antaa ihan itse käsintehtyjä kortteja, joissa ei välttämättä komeile kenenkään pärstä. Tänä vuonna haluttiin tehdä lasten päiväkotitädeille itse askarrellut porokortit! Löysin tällaisia samantyylisiä korttimalleja luonnollisesti Pinterestistä ja halusin jakaa ohjeen myös sinulle.

joulukortit

Tarvitset

Ruskeita korttipohjia (10 x 15 cm)

Harmaata, valkoista & punaista sormiväriä

Mustan, ohutkärkisen tussin

Kirjainleimasimet

Tee näin:

  • Kasta lapsen (tai oma) peukalo harmaaseen sormiväriin
  • Paina peukalo haluaamasi kohtaa korttiin vaakasuunnassa
  • Kasta peukalo uudestaan sormiväriin ja paina korttiin vaakasuuntaisen peukalonjäljen päähän hieman vinossa
  • Kasta pumpulipuikon kärki punaiseen maaliin ja paina se varovasti vinottaisen peukalonjäljen alakärkeen poron nenäksi
  • Anna maalin hieman kuivahtaa ja piirrä sitten poroille sarvet, jalat ja hännät ohuella tussilla (ks. kuvat)
  • Toista tämä niin monta kertaa, että korttiasi koristaa se määrä poroja kuin haluat
  • Töpöttele sormella valkoista sormiväriä kortin alareunaan
  • Kun maali on kuivunut, paina kirjainleimasimilla korttiin joulutervehdyksesi
  • Muista antaa korttien kuivua kunnolla, ennen kuin sujautat ne kirjekuoriin

Joulukortti-ideoita riittää maailman ääriin asti ja mitä ihanampiin malleihin tuntuu aina vaan törmäävän päivä toisensa jälkeen. Tämä porokorttiohje on tosin helppo ja hauska siitä, että se onnistuu lapsilta ilman erikoisempia välineitä (kuten saksia) tai tarvikkeita. Turvallista ja hauskaa maaleilla sotkemista siis. 

Eli ihania kortintekohetkiä sinullekin ja lämpöä nyt jo talvisiin iltoihin. 

christmas cards

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI