DECOR,  HOME,  KIDS

Sateenkaarilamppu

Tämä pikku projekti oli kyllä aivan sattumanvarainen ja yht’äkkinen ahaa-elämys! Olen etsinyt vauvanhuoneeseen yölamppua ehkä noin vuoden. Välillä aktiivisemmin ja välillä täysin unohtaen koko homman. Noh, joka tapauksessa, sopivaa ei ole löytynyt ja syy lienee siinä, että nirsous ei ole antanut periksi. 

Meidän vanhimmalla lapsella on huoneessaan ihana puinen pupulamppu, joka on saatu lahjaksi pari vuotta sitten. Puu on ehkä lempimateriaalini suunnilleen kaikessa. Muovista en välitä, metalli tuntuu joskus liian ”kylmältä”, mutta puu on lämmin, helppo ja kaunis oikeastaan missä tahansa huoneessa. Enää en ole löytänyt näitä samanlaisia pupulamppuja tai vastaavia, kauniita puisia yövaloja, joten mitenkäs tämä asia taas ratkesi? Kyllä, tekemälle itse. Toki jälki oli kakkosluokkaa verrattuna ammattilaisten tekemiin tai liikkeistä ostettuihin versioihin, mutta näkyypähän taas oma kädenjälki lastenhuoneessa – halusivatpa he sitä tai eivät, haha.

Jos olet yhtään seurannut tämän hetken käsityötrendejä, ja nimenomaan lastenhuoneeseen, olet varmasti törmännyt jo moneen kertaan kauniisiin sateenkaariseinäkoristeisiin eli narusateenkaariin. Ne ovat kyllä supersuloisia! Nuo langat ja narut eivät kuitenkaan ole kaikkien juttu – ainakaan minun. Siksipä toteutin meidän lastenhuoneen sateenkaaren eritavalla: vanerista ja yölampun muodossa. Projekti oli todella helppo, nopea eikä lainkaan kallis. Siispä tässä kiva pieni toteutettava sinullekin!

IMG_3002

Budjetti: n. 10€

Käytetty aika: 2,5h

 

Tarvitset:

Vaneria n. 40×40 cm

Pistokevalaisinjohdon

Akryylimaaleja

Tee näin:

 • Piirrä vaneriin lyijykynällä haluamasi muotoinen ja kokoinen sateenkaari (tai muu kuva) ja sahaa pala irti kuviosahalla
 • Hio reunat sileiksi ja tasaisiksi
 • Maalaa sateenkaari akryylimaaleilla tai muilla kestävillä maaleilla
 • Leikkaa ohuesta laudasta tai vanerista 2 x n. 4×6 cm palaa sekä 2 x n. 6×8 palaa (ks. kuvat)
 • Poraa toiseen 4×6 kokoiseen palaan oksaporanterällä lampun pidikkeen/juuren mentävä reikä
 • Poraa molempiin 6×8 kokoisiin paloihin n. 1cm reiät keskelle (ripustamista varten)
 • Liimaa ja naulaa pienemmät puunpalat kiinni isompiin paloihin siten, että saat kaksi L:n muotoista osaa (ks. kuvat)
 • Kun sateenkaarin maali on kuivaa, liimaa molemmat L-palat sateenkaaren taakse kaarien alaosaan (ks. kuvat) ja anna kuivua ainakin yön yli
 • Kiinnitä valaisinjohto sitä varten porattuun reikään ja kiinnitä kynttilälamppu valaisinjohtoon
 
Pari vinkkiviitosta:
 
 • Akryylimaalia kannattaa levittää melko ohuesti, jotta maaliurat eivät jää näkyviin lampun pintaan
 • Jos maalia menee väärään paikkaan, sen voi hioa pois hiekkapaperilla kuviumisen jälkeen
 • Sateenkaaren alaosasta ”ylijäävän” kaaripalan voi myös maalata ja tehdä siitä pienen sateenkaarikoristeen 
 
IMG_2999
IMG_3022

Ensimmäinen versioni sateenkaaresta ei miellyttänyt tarpeeksi, joten siitä ei lopulta tullutkaan lamppua. Mutta ei se hukkaan mennyt, vaan on nyt koristeena kaapin päällä. Lelulaatikoista, DIY-viiristä sekä lastenhuoneen sisustamisesta noin muutenkin löydät kirjoituksia täältä: Itsetehtyjä juttuja lapsille ja lastenhuoneeseen.

IMG_3016
IMG_3021

Eilen alkoi myös toinen lapsiin kovasti liittyvä projekti, vaikkakaan ei lastenhuoneeseen. Piti ideoida ratkaisuja vaateongelmaan, tai tarkemmin ottaen märkien ulkovaatteiden ongelmaan eteisessä. Siitä lisää tulevalla viikolla! 

Ihanaa, jo niin valoista, helmikuuta!

IMG_2996

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI