HOME,  ORGANIZATION

1000 euron kylpyhuoneremontti

Yksi lempi DIY-remonteistani on tähän asti ollut vessamme uudistusprojekti. Tämä oli mieheni ja minun yhteisprojekti koronakevään aikaan ja me todella säästimme pitkän pennin tekemällä koko remontin itse. Uuden kylpyhuoneen suunnittelu oli minun vastuullani ja myöhemmin otin myös kaakeleiden maalauksen omille kontilleni. Mieheni hoiti uusien kalusteiden asennukset ja muut tekniset ja kriittiset työt.

Emme ihan pennilleen laskeneet kylpyhuoneremontillemme kertynyttä hintaa, mutta kaiken kaikkiaan materiaaleihin meni noin 1000€. Toki kylppäriremonteissa työn osuus on helposti se suurin menoerä, mutta omakotitalossa (ehkä) uskaltaa tehdä jopa putkitöitä itse, kunhan vain osaamista ja uskallusta löytyy.

Uusimme kylpyhuoneeseemme vain allasyksikön kokonaisuudessaan, eli altaan, allaskaapin, peilin, hanat ja lavuaarit. Aiemmin meillä oli vain yksi lavuaari, mutta mieheni näppäränä sai jaettua putkitukset ja asensi meille kaksi lavuaaria. Kuinkas ihanaa onkaan nyt pestä hampaat aamuin illoin vieri vieressä, heh.

Vanha kylpyhuoneemme 2000-luvun puolivälistä edusti aika eri tyyliä kuin uusi. Mutta todella suuri plussa oli se, että saimme myytyä vanhat kylpyhuonekalusteemme ja näin ei mennyt kaatopaikalle tuo vanha kokonaisuus. 

vessa5

Tuotteet ja materiaalit joita käytimme:

V33 kaakelimaalit: valkoinen seiniin ja tumman harmaa lattiaan (Bauhaus)

Cello Wave-allaskaappi 99cm (K-Rauta)

Cello Wave-vetimet x2 (K-rauta)

Massiivityötaso Koivu 27mm (Bauhaus)

2x Bodviken malja-allas (IKEA)

2x Grohe Start Edge pesuallashana + bide (Bauhaus)

Camargue Eco LED valopeili (Bauhaus)

Putket ja liittimet (Hanakat)

LQb7aN4YQuOfhvG4ftwXSg
kylppäri

Laitan tähän vielä pari tärkeää asiaa jotka sinunkin kannattaa huomioida budjettiremonttia tehdessä:

  • TÄRKEÄÄ: älä tee putki- tai sähkötöitä itse, etenkään osakehuoneistossa. Ota aina sertifioitu henkilö putki- ja sähköhommiin.
  • Jos vanha kaakelipinta on tummempi kuin mitä uusi pinta tulee olemaan, kannattaa varautua hankkimaan maalia ehkä jopa tupla määrä annetusta arviosta
  • Lattian kaakelimaali voi kulua melko helposti, etenkin jos siihen tiputtaa jotakin kovaa. Muista antaa varsinkin lattiamaalin kuivua useamman päivän ajan, ennen kuin käytät kylpyhuonetta
  • Muista käyttää kaakelimaalille soveltuvaa, lyhytnukkaista telaa
  • Yhden lavuaarin jakaminen kahteen ei tunnu Suomessa olevan kovin yleistä. Ainakaan parhaat ratkaisut (meidän mielestämme) eivät löydy rautakaupoista vaan erikoisputkiliikkeistä
  • Allaslaatikosto toimii kylpyhuoneessa paljon paremmin (oma mielipiteeni) kuin allaskaappi. Laatikossa on kaikki helposti näkyvillä
  • Pienillä esineillä ja yksityiskohdilla saa kylpyhuoneesta vieläkin yksilöllisemmän ja persoonallisemman 

Jos haluat myös tehdä vaikkapa pienen pintaremontin kylpyhuoneeseesi, annan mielelläni lisää vinkkejä! Tonnin budjetilla tehdyn remontin lopputulokseen olemme itse kyllä olleet todella tyytyväisiä! 

kylppäri3
kylppäri4

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI