HOME

Kukkateline harjanvarresta

Kasvit todella tuovat kotiin lämpöä ja tunnelmaa. Ne raikastavat ilmaa ja antavat ihanan raikkaan tunnelman myös ulkonäöllään. Itse rakastan viherkasveja vaikka viherpeukalo en olekkaan. Erilaiset ruukut, kasvit, kukkatelineet ja -jalat ovat myös ihania sisustuselementtejä. Nikkaroin eilen kukkatelineen harjanvarresta. Nytpä siis kerron sinullekin miten sen tein. 

plantsssss

Tarvitset:

4 yhtä pitkää (ø 2,5 cm) puisen kepin/varren pätkää

2 yhtä pitkää (ø 1 cm) puisen kepin pätkää

1 lyhyen ja ohuen naulan

Puuliimaa

Tee näin:

  •  Sahaa ø 2,5 cm puuvarresta 4 yhtä pitkää pätkää (itse käytin 30 cm pätkiä)
  • Poraa jokaiseen varren pätkään samalle korkeudelle ø 1 cm paksuinen kolo. Älä kuitenkaan poraa varresta reikää läpi (ks. kuva yllä)
  • Sahaa kaksi yhtä pitkää pätkää ohuesta ø 1 cm kepistä (pituus kannattaa mitata sen mukaan minkä kokoisen (ø) ruukun haluat telineeseen laittaa
  • Sahaa varovasti ja lyö esim. taltalla molempien pätkien keskelle 1 cm leveät ja 0,5 cm lovet
  • Liimaa toisen ohuen kepin päät kahden paksun puuvarren pätkän koloihin siten, että lovi osoittaa ylöspäin. Ja tee toiselle ohuelle kepille samoin, mutta siten, että lovi osoittaa alaspäin  (ks. kuva yllä). Nyt sinulla pitäisi olla 2 H:n muotoista osaa
ge6mPr1uStmmMjL+uX+eUw_thumb_43e0
  • Liiman kuivumisaika riippuu käyttämästäsi puuliimasta. Katso kuivumisaika pakkauksesta 
  • Kun liima on kuivunut eivätkä puuosat enää liiku tai irtoa toisistaan, aseta ”H:t” toistensa päälle lovien kohdalta ristiin siten, että se H, jonka keskilovi osoittaa ylöspäin tulee alle, ja se H jonka lovi osoittaa alaspäin tulee päälle. Katso, että ne osuvat ja laskeutuvat hyvin ja laita sitten lovien väliin puuliimaa.
  • Kun liima on vielä märkää, lyö ohuiden keppien läpi pieni naula lovien keskikohdasta. Naula tukee kokonaisuutta hyvin liiman lisäksi
  • Jos haluat, niin voit maalata kukkatelineen haluamasi väriseksi

Tällaisen simppelin kukkatelineen tekotapaa voit helposti muunnella. Voit käyttää esim. neliön muotoisia eli nelisivuisia kepin pätkiä, muuttaa puupätkien tai keskiristikon (ja näin olle myös lopulta ruukun) korkeutta telineessä tai tunata telinettä erilaisilla väreillä. Omaan makuuni sopii luonnollinen puunväri, mutta jos maku myöhemmin muuttuu, voi telinettä aina pimpata lisää.

Hasukaa puuhastelua ja kasveista nautiskelua!

plants

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI