HOME

Kylpyhuoneen ”kasvonjenkohotus” 150 €:lla

Tämä on nyt toinen kylpyhuoneen ”uplift” tai freesaus, jonka teen tässä vuoden sisään. Ensimmäisen pintapuolisen budettiremontin teimme yhdessä mieheni kanssa omaan vessaamme ja koska lopputuloksesta tuli pienellä vaivalla ja rahalla niin kiva, halusin tehdä samantyyppisen päivityksen toiseenkin vessaan, tällä kertaa tosin erääseen vuokra-asuntoon. Ja tällä kertaa myös ihan yksin. Oman kotimme vessaremontista pääset muuten lukemaan täältä: 1000 euron kylpyhuoneremontti.

Tämä pienen pieni, noin kahden neliön kylpyhuone, jonka pintaremontoin viime viikolla, kuuluu pieneen vuokrayksiöön Helsingissä. Taloyhtiöön on tehty putkiremontti reilu vuosikymmen sitten, mutta putkiremontin yhteydessä tämän yksiön kylppäriä ei oltu haluttu remontoida. Siispä tyylikin oli sen mukainen – outdated.  Remonttiin ei ollut alusta alkaenkaan budjetoitu paljoakaan rahaa, eli jo ideointivaiheessa oli selvää, että vain pieni pintaremontti olisi tulossa.

Pelkkien pintojen siistimisellä voi saada ihmeitä aikaan. Ei ole välttämätöntä vaihtaa kalusteita tai esimerkiksi hanoja ja suihkujenpäitä, mikäli ne toimivat ja ovat siistit.  Tässä remontissa vaihdettiin vain muutamat pienemmät kalusteet. Kaikki muu vanha säilytettiin, mutta puhdistettiin hyvin. En ehkä ensin olisi uskonut, että tämän vanhan ja todella huonokuntoisen kylpyhuoneen saisi siistiksi niinkin pienellä budjetilla ja vaivalla kuin mitä lopulta resursseja siihen kului, mutta ihmeen kaupalla sitä vanhaa hyödyntämällä säästää todella pitkän pennin. Tässäpä siis koko tarina tästä pienestä kylppäriremontista. Suosittelen tätä jokaiselle tarvitsevalle, sillä pintaremontteihin ei tarvitse edes putki- tai sähkömiehiä. Diy diy diy vaan!

Screenshot 2021-02-01 at 16.10.42

Budjetti: n. 150€

Käytetty aika: yhteensä n. 12h

Työvaiheet:

 • Kalusteiden irroittaminen  (peili, suihku, naulakot ja ripustustanko, vessapaperiteline, suhkuverhotanko, lamppu). Kalusteiden irroittaminen auttaa huomattavasti maalaamista ja välttää kalusteiden sotkeutumista maaliin
 • Seinien ja lattian puhdistaminen maalinpuhdistusaineella + yleinen puhdistaminen
 • Suihkualueen puhdistaminen homeenpoistoaineella
 • Maalattavien pintojen rajojen teippaus (ovenkarmit, allaskaapin reunat, pöntön alareunat jne.)
 • Reikien täyttö akryylillä/kitillä
 • Katon ja yläseinien (betoni) maalaus valkoisella seinämaalilla
 • Seinäkaakeleiden maalaus valkoisella kaakelimaalilla
 • Lattiakaakeleiden maalaus tummanharmaalla kaakelimaalilla
 • Suihkun pään, hanan, putkien, lavuaarin hanan sekä bidesuihkun putsaus ja kiillotus ihmesienellä
 • Allaskaapin ovien irroitus ja maalaus & vetimien vaihto + rungon maalaus
 •  Saumojen täyttäminen ja siistiminen akryylimassalla
 • Kalusteiden uudelleen kiinnitys ja vaihto (uusitut kalusteet: suihkuverho + tanko + pidikkeet, pöntön istuin, vessapaperiteline)

Kylpyhuoneen remontointia on sitä todellista ”kädet mutaan” hommaa, eli ei ehkä sovi likaista työtä pelkääville, hehe. Mutta tehdyn työn tulos on paras palkinto ja sen takia suosittelen aina itse tehtyä remppaa ylitse muiden.

Missä voit parhaiten säästää kylpyhuoneremontointtia tehdessäsi:

 • Vanhojen kalusteiden kunnostaminen ja uudelleenkäyttö
 • Omista nurkista löytyvien esineiden hyödyntäminen (meillä esim. oli alaskaappin vetimet jemmassa)
 • Jemmasta löytyvien maalien käyttö (meillä oli lattiaan kaakelimaalia jäänyt yli oman rempan jäljiltä)
 • Vuokra-asuntoon kaikkein kalliimpien kalusteiden ostaminen ei muuten kannata!
Screenshot 2021-02-01 at 16.14.34
Screenshot 2021-02-01 at 16.12.32
Screenshot 2021-02-01 at 16.13.16
Screenshot 2021-02-01 at 16.15.09

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI