CUISINE

Tehokkaan tontun toffeet (vartissa)

Joulukiireet tuntuvat tosiaan painavan päälle, vaikka sitä tänä(kin) vuonna vannoi, että olisi kiireettömämpi joulunaika. Nooh, onneksi tosiaan on tullut aloitettua kaikki valmistelut ajoissa niin eipä ainakaan iske viimehetken paniikki (eipä).

Eilen innostuttiin kaikesta huolimatta keittämään pikkutonttujen kanssa toffeeta. Moni on maininnut toffeen aikaa vievästä keittämisestä ja hämmentämisestä, joten nyt oli pakko jakaa teille nopein, ainakin itseni tietämä, toffeeresepti. Tämä herkku tosin ei ole se perinteisin, vaan brasilialainen ”brigadeiros”-toffee, jonka minulle alunperin esitteli lähes paikallinen ystäväni. Ei uskoisi, mutta tässä on makeinen, johon tarvitset vain kolme ainesosaa ja varttitunnin aikaa. Stressittömämmän ja kiireettömämmän joulun puolesta, tässä sinullekin voittamaton resepti!

toffeepallot

Tarvitset:

1 tölkin kondensoitua maitoa (n. 400g) 

3 tl kaakaojauhetta (juomajauhe)

3 rkl sulatettua voita

Tee näin:

  • Kaada kondensoitu maito pieneen kattilaan
  • Lisää kattilaan kaakaojauhe ja lopuksi sula voi
  • Keitä seosta hämmennellen, kunnes se saavuttaa sakeamman ja kinuskimaisen tekstuurin
  • Halutessasi voit lisätä vielä makuaromia tai esim. 1/2 tl piparkakkumaustetta, jos haluat erikoisempaa makua toffeeseen
  • Lusikoi kahdella teelusikalla toffeeta pieniin konvehtivuokiin (n. 1 tl toffeeta per vuoka)
  • Voit myös pyörittää toffeesta palloja (jotkut jopa pällystävät toffeepallot nonparerreilla)
  • Laita jääkaappiin jäähtymään ja jähmettymään vähintään pariksi tunniksi
toffee cups

Tämä blogijuttu oli nyt todella lyhyt ja kohta täytyykin ottaa pieni joulutauko blogin kirjoittamisesta, mutta ehkä ehdin vielä laittaa tänne yhden tai pari, perinteisesti helppoa ja nopeaa, jouluista resepti- tai askarteluvinkkiä. Siihen asti rauhallista ja lämmintä joulumieltä sinulle ja läheisillesi.

Kohta se pukki lähteekin jo liikkeelle Korvatunturilta!

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI