HOME,  ORGANIZATION

Säilytyslaatikot jämäpuusta

Toisen roska on toisen aarre. Siis todella! Mikä voisi olla parempaa, kuin tehdä jostakin roskiin tai hukkaan menevästä jotakin uutta ja hyödyllistä? Tätä on se todellinen ”upcycling”. Ja miten ihanaa, että tällainen trendi on nousemassa kovaa vauhtia ympäri maailmaa.

Olen pitkään miettinyt, että meidän vessan kaikki kosmetiikka ynnä muut putelit, jotka nyt ovat kaapissa ja joita siis ei koskaan löydä kun niitä tarvitsee, tarvitsevat jonkin fiksumman säilytysratkaisun. Olen harkinnut jonkinlaisten rasioiden tai laatikoiden ostamista, jotka voisi vetää ulos kaapista ja näin näkisi paremmin mitä kaikkea siellä on. Ilman siis, että puolet kaappien sisällöstä tippuu päälle kun takarivistä kaivaa uutta hammasharjaa. Mutta DIY-addiktina, tietysti priorisoin, että tällaiset lootat tehdään kyllä itse.

Kävin tässä viikolla rakennustarvikeliikkeessä maaliostoksilla ja samalla, tapani mukaan, kävin myös kurkkaamassa jätelavalle, josko sieltä löytyisi jotakin kierrätettävää. No, löytyihän sieltä. Aina sieltä jotakin löytyy. Tällä kertaa nappasin mukaani 4cm leveää hiomatonta rimaa sekä pari raakalaudan pätkää. Ja mitä niistä mahtoi perjantai-illan kunniaksi syntyä? Kyllä, ne kauan kaivatut säilytysrasiat vessaan. Puurasioiden tekeminen ei ole rakettitiedettä, eli onnistuvat sinultakin satavarmasti, kunhan vain omistat sahan, vasaran, hiekkapaperia ja muutaman naulan. 

IMG_2145

Tarvitset:

Ohutta, n. 4cm leveää (1 cm paksuista) rimaa tai jalkalistaa

Laudan pätkän tai leveämmän (mallissa 7 cm) riman pätkän

Pieniä nauloja

Kirjainleimasimia

Tee näin (tämä malli mitoitettu meidän kaappiin sopivaksi):

  • Sahaa ohuesta rimasta 2 x 19 cm pätkää ja 2 x 5 cm pätkää reunoja varten
  • Sahaa leveästä laudasta / rimasta 17 cm pituinen pätkä pohjaa varten
  • Hio kaikki palat sileiksi hiomakoneella tai hiekkapaperilla
  • Mallaa ja nosta reunapalat pohjan ympärille (ks. kuvat) ja naulaa palat kiinni pohjaan pienillä nauloilla
  • Ennen naulaamista voit laittaa palojen väliin myös puuliimaa
  • Kirjoita leimoilla laatikoihin haluamasi teksti
IMG_2134

Erityisesti näiden pienten leimatekstien ansiosta, näistä puurasioista tuli mielestäni aika hauskoja ja moneen tarkoitukseen sopivia. Saatoin jäädä koukkuun. Mikä siis tarkoittaa, että näitä lootia tulee pian lisää. Myös tässä iän myötä alkaa tällainen järjetämishulluus lisääntyä. Olisiko ammattijärjestäjä uusi uratavoite? Ehkä.

Ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua!

P.s. Kerrothan, jos innostut myös nikkaroimaan säilytysrasioita?

IMG_2155

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI