HOME,  KIDS,  ORGANIZATION

Lapsiperheen vaatefiasko

Tämä on teille, rakkaat äidit, isät, vanhemmat, te joilla asuu pieniä ihmisiä samassa taloudessa tai joita lapsiperheiden päänvaivat ehkä muuten vain kiinnostavat.

Jokainen jolla on lapsia tai joka on elänyt saman katon alla lapsiperheen kanssa, tietää mikä on tämä ikuisuusprojekti vaatteiden järjestämisen ja järjestyksen ylläpitämisen kanssa. Jä lähinnä nimenomaan ulkovaatteiden. On isoa, pientä, märkää, kuivaa, kumista, villaa, puhdasta, likaista, välikerrastoa, aluskerrastoa, päällysvaatetta, päällysvatteiden päällysvaatetta… huh. Tietysti nämä ovat näitä ensimmäisen maailman ”ongelmia”, mutta joillekin nämä todella ovat asioita, jotka aiheuttavat harmaita hiuksia tai turhautumista. Onneksi kaikkeen tähän voi kuitenkin keksiä helppoja ratkaisuja. Ja tässä kirjoituksessa halusinkin niistä muutaman jakaa kanssasi.

Koen itseni onnekkaaksi, sillä meillä on kotona tuulikaappi. Sinne mahtuu tavaraa kyllä, mutta säilytysratkaisut eivät tähän asti ole olleet ne parhaimmat. Eikä kyllä siisteimmätkään. Järjestystä ja kodin siisteyttä arvostavana, tykkään, että tavarat ja vaatteet ovat poissa silmistä ennemmin kuin esillä ja levällään ja tykkään myös, että vaatteet ja tavarat pysyvät mahdollisimman puhtaina. Tämän talomme entiset asukit, jotka tämän talon myös rakensivat, olivat valinneet tänne kenties niitä melko vakio- ja tyypillisiä kiinteitä kalusteita mitä pakettitaloihin usein sisällytetään ja on suunniteltu laitettavaksi. Ihan nätit kaapit he olivat eteiseemme taannoin valinneet, mutta ratkaisu ei omaa silmääni miellyttänyt tarpeeksi. Koska nirso? Pienenkin tuulikaapin hyvä puoli on se, että siihen saa usein toteutettua ihan hyviä ratkaisuja melko helposti ja melko matalalla budjetilla. Koska oma ”ongelmani” meidän tuulikaapissamme oli sen sotkuisuus ja se, ettei vaatteita saanut siististi piiloon, oli ratkaisu melko yksinkertainen n. 1,5m levyseen kaapistoon. Liukuovet! Kiitos sinulle, joka ne olet joskus keksinyt. 

IMG_3398
IMG_3397

Kun tavarat on siistien ovien takana, koko tilan ilme on freesi ja selkeä. Tykkään! Alla kuva meidän edellisestä ratkaisusta, joka oli ihan käytännöllinen, mutta vähän sekainen omasta mielestäni. Kukin tietysti tykkää eri tyyleistä, mutta omani on simppeli ja minimalistinen.

IMG_3393
Processed with MOLDIV

Varsinkin näin talvisaikaan vaatetta riittää. Sitä riittää ja riittää. Lapsille täytyy pukea monta kerrosta päälle, jotteivat palellu kovissa pakkasissa. On villakerrastoa, fleece-asua, merinovillapukua, sitten toppahaalaria, hanskaa hanskan päällä, kauluria ja liinaa, kypärämyssyä ja itse myssyä. Jaa, että minnekkä nämä kaikki sitten laitetaan kotiin tullessa? Siis märkänä, lumisena ja likaisena? Niinpä. No, tämän asian ratkaisin DIY-telineellä, josta lyhyesti tässä alla. Super helppo projekti muuten, eli kannattaa kokeilla!

 

IMG_3313

Tarvitset:

Pyörölistaa (∅ 2,4 cm)

Puutappeja

2 pientä saranaa

Tee näin:

  • Mittaa 2 pidempää pyörölistan pätkää (n. 120cm) ja kaksi lyhyempää pätkää (n. 100 cm)
  • Poraa pidempään pyörölistapariin samalle korkeudelle puutapin kanssa samaa halkaisijakokoa olevat reiät (esim. 4mm). Yhdet reiät melko ylös ja toiset n. 20 cm alemmas
  • Tee sama lyhyemmälle pyörölistaparille (voit myös porata toiset reiät reilusti alemmas, kuten tässä mallissa (lapasia ja pipoja varten)
  • Sahaa sitten 4 x 50cm pituista pyörölistan pätkää ja poraa niiden kaikkien päihin saman kokoiset (4 mm) reiät
  • Laita kaikkiin reikiin puuliimaa ja yhdistä pitkät pyörölista parit toisiinsa 50 cm pituisilla poikkilistoilla ja reikiin laitetuilla puutapeilla (ks. kuvat), tee sama lyhyemmille pareille
  • Liitä pidempi teilineen puolikas lyhyempään saranoilla

Tämän vaatetelineen paras puoli on se, että se on nyt meillä eteisessä, taitettuna seinää vasten, eli sen saa kätevästi sivuun, kun ei ole käytössä. Tämä puinen ”kuivaustelineen korvike” on myös nätimpi kuin muoviset kilpailijat, joten se ei edes näytä pahalta vaikka sen vakiopaikka olisikin eteisessä. Kapeamman version saisi mahtumaan ehkä kaappiin sisällekin (vinkki). Siisteyden lisäksi, täytyy kyllä sanoa, että tämän päiväisen ensimmäisen koeajon jälkeen, diy-teline todella toimii ja on todettu käteväksi. Tekisin uudestaan, tee sinäkin!

Laitan lisää tästä Instagramiin. Siellä myös aina uusimmat prokkikset! www.instagram.com/diyfeels/

IMG_3299
IMG_3282
IMG_3273
IMG_3285
IMG_3276

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI