CUISINE

Helppo ja herkullinen dal

Ah daaalia!! Dal on yksi tunnetuimmista intialaisista ruoista. Se on myös yksi terveellisimmistä kasvisruoista, sillä sen pääruoka-aine, linssit, ovat täynnä proteiinia ja dal yleensä keitetään terveellisten mausteiden ja joskus vihannesten kera. Ei siis paistamista, eikä näin myöskään turhia rasvoja.

Mitä tahansa intialaista ruokaa teetkin, dal sopii siihen aina kylkeen. Sitä voi syödä niin riisin kuin intialaisten leipienkin (kuten naan, chapati, paratha) kanssa. Tässä alla sinulle todella helppo resepti, jolla saat ihanan dalin.

Vinkki: Oman dalini salaisuus on panch pureen mausteseos. Seosta käytetään useissa intialaisissa ruoissa, mutta sitä ei kovin monesta suomalaisesta maustekaapista välttämättä löydy. Mausteseosta voi tosin ostaa aasialaisista ruokakaupoista tai vaihtoehtoisesti tehdä itse hieman simppelimmän ja modifioidun version sekoittamalla keskenään kuminansiemeniä, sinapinsiemeniä ja pienen määrä korianterinsiemeniä. 

Panch pureen

Tarvitset:

4dl punaisia linssejä

5dl vettä

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2tl panch pureen mausteseosta

1/4 tl kurkumaa

1tl suolaa

(1 rkl intianjasmikin lehtiä)

 

Tee näin: 

  • Kuullota kattilassa pilkotut sipulit ja valkosipulit. Lisää panch pureen mausteseos ja paista vielä pari minuuttia.
  • Lisää kattilaan vesi ja huuhdellut linssit sekä kaikki loput mausteet. Jos haluat hieman tunata daliasi, lisää sekaan linssien kanssa samanaikaisesti pilkottu tomaatti tai porkkana
  • Keitä kunnes vesi on imeytynyt kunnolla linsseihin ja koostumus on puuromainen.

Dal, kuten mainitsin, toimii erinomaisesti esimerkiksi pelkän riisin lisukkeena, mutta itse nautin siitä eniten, kun se täydentää riisiä jonkin muun pääruoan rinnalla. Esim. kana- tai jokin kasviskarri toimii erinomaisesti… niistä seuraavissa blogijutuissa. Nyt ei muuta kun  ihania dal-hetkiä!

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI