HOME,  KIDS

Näppärät vaatenaulat

Vaatenauloja ja -naulakoita tuntuu tarvitsevan aina vain enemmän, huolimatta siitä paljonko niitä jo on. Vaatteita lojuu siellä sun täällä, huushollin jokaisessa huoneessa. Miten ne aina päätyvätkään lattialle tai tuolien ja sänkyjen päälle, vaikka sitä ajattelee, että ripustuspaikkoja on tarpeeksi?

Lapsille etenkään ei koskaan tunnu olevan liikaa paikkoja ripustaa vaatteita, reppuja tai laukkuja. Siksipä mietin tuossa pari viikkoa sitten, että mistä saisin söpöt, puisten vaatenaulat, jotka sopisivat lastenhuoneidemme muihin kalusteisiin. Olin jo aikaisemmin tehnyt joitan hyllyjä, koristeita ja pikkukalusteita lapsillemme ja niissä käyttämiäni materiaaleja ja maaliakin oli jäänyt yli. Samat maalit ja samat materiaalit sopivat varmasti huoneiden muuhun sisältöön ja värimaailmaan, eli sain kätevästi hyödynnettyä ylijäämämateriaalit aiemmista töistäni. Nämä vaatenaulat todella saa tehtyä nopeasti ja halvalla.

tappinaulakot

Tarvitset:

Pyöreää puu- / harjanvartta

Pitkän (n. 5 cm), ohuen ruuvin

Puukiekon

Puuliimaa

 

puukiekot
maalaushommia

Tee näin:

  • Leikkaa pyöreästä puuvarresta n. 2 cm pätkä
  • Poraa sen keskelle, hyvin ohuella poranterällä, reikä pystysuunnassa
  • Ruuvaa sitten ohut ruuvi läpi reiästä niin, että ruuvi uppoaa puutapin sisälle kokonaan ja tulee vähintään 2 cm ulos toisesta päästä
  • Liimaa puukiekko ruuvin puolelta puutappiin puuliimalla
  • Anna kuivua hyvin ennen seinään kiinnittämistä

Ruuvien tosiaan kannattaa olla esim. puu- tai lastulevyruuveja, jotka uppoavat kokonaan puuhun. Muista ruuvata ruuvi puupalan sisälle varovasti, jotta puu ei halkea. Puukiekkoja löytyy erilaisia, eri värisiä ja kokoisia. Sinellissä on mm. joitakin eri muotoisia puisia ”kiekkoja”, joista saa hauskoja vaatenauloja. Itse ostin pelkkiä pyöreitä puunvärisiä kiekkoja, joista osan maalasin itse.

vauvanhuone

Näistä vaatenauloista saa myös ihania pieniä joululahjoja joko perheen pienille tai suurille. Kohta se joulu tosiaan jo onkin ja innokkaimmat ovat kenties jo hankkimassa lahjoja. Laitan tänne pian lisää pieniä, helppoja DIY-joululahjaideoita, joista toivottavasti sinäkin saat inspiraatiota. Ihanaa alkanutta syksyä!

vaatenaulat

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI