DECOR,  HOME,  KIDS

Lastenhuone – se ihanin sisustettava

kidiojas

Lastenhuone on kenties useimman perheellisen sisustusintoilijan yksi lempi sisustuskohteista. Lapsille ja lastenhuoneeseen on tarjolla mitä suloisimpia kalusteita, koristeita ja muita esineitä, ja tuntuu, että tarjonta sillä saralla vain kasvaa – kääk! Onko se niin, että lasten huonetta sisustaessa uskaltaa heittäytyä? Ehkä siellä rohkenee kokeilemaan värejä, muotoja ja tyylejä mitä ehkä kodin yleisemmissä tiloissa ei uskalla kokeilla? Vai onko niin, että lastenhuoneeseen nyt vain on tehty ne ihanimmat sisustusjutut?

kidsroom

Vaikka sisustusesineitä lastenhuoneeseen löytääkin lähes joka paikasta, on sinne joskus ihanaa itsekin väkertää koristeita ja kalusteita. Maalasin meidän pienelle taulun, vaikken omaakkaan kovinkaan tähdellisiä maalaustaitoja. On silti kiva, että omien lasten huoneessa on jotain täysin erilaista mitä ei taatusti muualta löydy. Askartelin lastemme sänkyjen yläpuolelle myös viirit. Viirin pitkä muoto sopii jotenkin kivasti lähes koko sängyn pituudelle ja tuo kivasti väriä. Viirintekoon löydät ohjeet blogin Kids-kansion alta. Siellä on myös muita lastenhuoneeseen tehtyjä koristeita ja kalusteita.

kidsrooooom

Askartelemisten lisäksi lapsille on kiva rakentaa huonekaluja. Meidän tyttö sai tekemäni tiipii-sängyn ja lipasto on isoisoisäni, suutaripapan, rakentama. Lelulaatikon tunasin vanhasta viinilaatikosta. Ruuvasin alle vain pienet renkaat ja maalasin kanteen kuvan. Kuvan inspiraation sain ja mallina käytin K-Raudan Kuuhunkurottaja-tapettia, joka on Kaisa Kartelan upea luomus. On jotenkin liikuttavaa saada muistuttaa omia lapsia edellisistä, tärkeistä sukupolvista ja heidän historiastaan. Myös tunnearvo on niissä läsnä. 

diy lelulaatikko
kirdsrooom

Viherkasveista en kyllä voi luopua, en edes lastenhuoneessa. Vaikka joistakin saattaa tuntua hasardilta pitää kasveja ja kukkaruukkuja lastenhuoneessa, niin olen itse todennut, että kun ne siellä ovat alusta asti, eivät ne ole lasten mielestä enää sen ihmeellisempiä kuin muutkaan vakiotavarat. Meillä ei ole ainakaan (vielä) revitty kasveja alas tai rikottu ruukkuja. Kop kop. Tietysi kasvity myös raikastavat ilmaa ja tuovat pienen palan luontoa lähelle pikkuihmisten tilaan.

 

kidsroooom

IKEAsta löytyy mitä huikeimpia säilytysratkaisuja lasten leluille ja tavaroille! Meidän pojan huoneessa on kuitenkin vain perus Bestå-kaapisto, mutta tykkään Bestå-sarjassa siitä, että se muokkautuu niin moneksi. Kaappeja ja laatikoita voi laittaa vierekkäin tai päällekkäin. Rungoissa ja ovissa on paljon värivaihtoehtoja ja Bestå:n tuotteita on myös helppo itse tunata. (Pääset muuten kurkkaamaan meidän tunatun Bestå:n TV-tason toisesta blogijutustani.)

Seuraava lastehuoneprojektini on vauvan huoneen tapetointi! Löysin K-raudasta ALEsta ihanaa ja neutraalia harmaa-valkoista salmiakkikuvioista tapettia. Siitä lisää pian! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI