CUISINE

10 minuutin kookoskeksit

Nopeaa ja helppoa leipomista. Ihan parasta… ainakin silloin kun leipominen ei kuulu niihin suurimpiin vahvuuksiin. Löysin joskus viime vuonna superhelpon kookoskeksireseptin Leena-muori leipoo-sivuilta ja leivoin näitä, jopa liian helppoja, keksejä monet kerrat, aina kyllästymiseen asti. Kyllästyminen muuttui sitten unohdukseksi ja niinpä näiden keksien olemassaolo katosikin mielestäni monen kuukauden ajaksi, kunnes… eilen törmäsin ruokakaupassa kookoshiutalepussiin ja boom, meinasi kuola alkaa valua suupieliä pitkin! Äkkiä kotiin ja 10 minuutin leipomiset käyntiin.

Jos sinäkin kuulut tähän samaan ”leipominen ei ole sitä ihan lempipuuhaa”-joukkoon tai jos vain haluat kokeilla jotain uutta ja nopeaa vaikkapa jouluksi, niin tämän helpommaksi ei kyllä leipominen enää mene. Simppeli Leena-muorin resepti puolitettuna (n. 15 keksiä) sinullekin tässä alla.

kookoskeksitaikina

Tarvitset:

25g voita tai ruokaöljyä

2,5 dl kookoshiutaleita

1 dl sokeria

1 munan

 

kookoshiutaleet

Tee näin:

  • Sulata voi tai kuumenna öljy pienessä kattilassa
  • Nosta kattila pois levyltä ja sekoita joukkoon ensin kookoshiutaleet ja sokeri, ja sitten muna
  • Annostele taikinapalloja teelusikan avulla voipaperin päälle pellille ja muotoile ne lusikan avulla pyöreiksi ja pallomaisiksi
  • Huom. jätä ainakin 4 cm väli jokaisen taikinapallon väliin, sillä taikina leviää uunissa
  • Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 8-12 min. Vahdi, etteivät keksit pala
  • Anna keksien jäähtyä ja kovettua kunnolla, ennen kuin nostat ne pois pelliltä tarjoiluastiaan

Omasta mielestäni kookoskeksit ovat täydellinen vaihtelu perus joulumausteilla maustettuille pipareille ja muille joululeivonnaisille. Lämmin suositus näiden keksien kaveriksi on itsetehty chaitee. Reseptin löydät täältä.

Onko sinulla mielessä hyviä ja helppoja keksi- tai pikkuleipäreseptejä jouluksi? Ottaisin mielelläni kaikki vinkit vastaan! Voit jakaa vinkkisi tähän alle tai instagramiin  www.instagram.com/diyfeels/. Kiitos  jo etukäteen ja ihanaa keksintuoksuista joulun odotusta!

helpot kookoskeksit

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI