CUISINE

Raikas raita-kastike

Mihin tahansa intialaiseen tai nepalilaiseen ravintolaan menetkin, saat annoksesi kanssa hyvin todennäköisesti pienen määrän raita-kastiketta. Tämä luultavasti yleisin intialainen kylmäkastike on terveellinen ja tuo raikkaan tasapainon  mausteisen pääruoan kylkeen.

Viimeisessä ruokajutussani, jossa jaoin teille butter chicken-reseptin, lupasin, että julkaisen pian oman lempiohjeeni raita-kastikkeelle. Tätä kastikettahan voi muunnella makeasta suolaiseen, happamasta kevyen tasaiseen, raikkaammaksi ripauksella minttua tai vaikkapa pientä potkua pilkkomalla mukaan chilipaprikaa. Omaan makuuni sopii parhaiten raikas, makean hunajainen ja melko juokseva versio.

kurkku

Tarvitset:

400 g luonnonjogurttia

Puolikkaan kurkun

Puolikkaan punasipulin

2 valkosipulinkynttä

3 rkl juoksevaa hunajaa

05, rkl sitruunamehua

0,5 tl suolaa

0,5 tl juustokuminaa jauhettuna

Ripauksen mustapippuria

 

melissa

Tee näin:

  • Raasta pesty kurkku jogurtin sekaan syvään kulhoon
  • Lisää joukkoon pieneksi pilkotut tai raastetut puna- ja valkosipuli
  • Sekoita joukkoon kaikki mausteet ja anna seistä jääkaapissa ainakin puolituntia ennen tarjoilua
  • Koristele mintunlehdillä

Jos tosiaan haluat hieman tulisuutta raitaan, sekoita joukkoon pieneksi pilkottu 1/4 chilipaprika. Lisää raikkautta ja keveyttä saat tuoreella silputulla  mintulla. Hunajan määrällä säätelet helposti kastikkeen makeutta ja juoksevuutta saat raastamalla joukkoon lisää kurkkua.

Parhaiten raita tosiaan toimii mausteisten ruokien kanssa. Butter chicken ja sahi paneer-reseptit löydät alla olevien linkkien takaa. Dal toimii yhtä mainiosti pääruokien lisänä kuin raitakin. Tämä kaksikko on myös herkullinen yhdessä. Kurkkaa dalillekin helppo resepti tästä alta.

Butter chicken

Sahi paneer

Dal

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

EN FI